Cum să-ți faci mai ușoară viața de profesor în noul an?

Noul an școlar începe, și de această dată, cu emoții, entuziasm, planuri și idei multe de pus în practică. Includerea unor elemente de învățare online poate să vă facă viața de profesor mai ușoară în următorul an școlar. Voi încerca să vă ofer câteva idei despre cum poate să vă ajute învățarea online, respectiv cum să faceți trecerea la mediul virtual mai ușoară, precum și un șablon de curs Moodle pe care puteți să îl descărcați gratuit și să îl importați în propriile cursuri.

În primul rând câteva idei despre cum puteți să vă faceți mai ușoară viața de profesor cu învățarea online:

Resurse care pot fi oricând accesate și de oriunde. Puteți folosi cursul online pentru a organiza și a pune la dispoziția elevilor resurse pe care aceștia le pot accesa oricând și de oriunde, dacă au o conexiune la internet.

Resursele de tip legătură. Într-un curs online puteți include resurse de tip legătură (link) spre alte pagini de internet cu conținut potrivit temelor discutate. Astfel, se evită încălcarea drepturilor de autor și, în același timp, se oferă elevilor o mai mare varietate de resurse, care pot lua diferite formate. Se poate selecta o listă bibliografică doar cu resurse online.

Fără caiete uitate acasă. Activitățile incluse într-un curs online elimină scuza caietului uitat acasă (… desigur, alte scuze pot să apară). Cea mai simplă activitate este activitatea de tip sarcină de lucru pe care am explicat-o într-o altă postare.

Testele de autoevaluare ca mijloc de învățare. Testul în Moodle poate fi utilizat atât pentru evaluarea cunoștințelor, cât și pentru învățare. Detalii despre cum poate fi folosit testul în scopul învățării găsiți înaceastă postare. De asemenea, dacă vizitați blogul nostru sau canalul de Youtube, veți găsi tutoriale pentru a învăța să folosiți câteva dintre tipurile de întrebări care pot fi incluse într-un test Moodle.

Și acum despre cum puteți să faceți mai ușoară trecere la învățarea online – pentru că am discutat aceste aspecte în mai multe postări voi face o listă cu acestea pentru a putea să le accesați mai ușor. În plus, aveți un link spre un șablon de curs Moodle pe care puteți să îl descărcați gratuit și să îl importați în propriile cursuri Moodle. Pachetul include pașii detaliați ai importării șablonului, astfel încât să puteți face acest lucru chiar dacă nu aveți cunoștințe tehnice avansate.

Și pentru a vă face viața mai ușoară vă oferim un șablon de curs Moodle pe care puteți să îl descărcați de pe platforma comunității EDU Moodle România de la această adresă.

Sperând că toate aceste resurse pe care vi le punem la dispoziție vă vor ajuta să vă faceți viața de profesor mai ușoară în noul an, vă dorim „Mult succes!”.