Clasa mea de acasă – integrată în reteauaEDU.ro

12

De astăzi școlile membre reteauaEDU.ro au acces gratuit la soluția de videoconferință Webex, intregrată direct în platformă. Partenerii noștri de la Cisco și IBM ne-au ajutat să implementăm pentru toate cele 700 de școli.

Webinarul va fi o activitate în Moodle, ușor de folosit și de administrat. Veți putea crea clase de acasă, gestiona elevii, discuta și transmite teme.

Clasa de acasă este deci și în ReteauaEDU.ro. Pachetul unic de soluții eLearning. Pentru a veni în întâmpinarea dumneavoastră, am realizat și Manuale de utilizare, atât pentru profesori, cât și pentru elevi.

Avantajele utilizării soluției de tip video conferință?

  • Anulează distanțele ridicate de spațiu sau timp.
  • Asigură comunicarea vizuală între persoane aflate la distanță. Practic este o clasă virtuală, care oferă posibilitatea conectării în timp real cu elevii, nu doar audio. Ci și vizual. Deși sunteți la distanță, puteți observa ca și în sala de clasă limbajul non-verbal al acestora și a adapta activitatea în funcție de reacția elevilor.
  • Predarea se face în timp real, putând interacționa cu elevii, de a răspunde pe loc la întrebările acestora, de a obține și oferi feedback instant.
  • Activitatea didactică se desfășoară direct în platforma dumneavoatră școlară din reteauaEDU.ro, toți elevii având acces la lecțiile desfășurate.
  • Aveți posibilitatea de a înregistra lecțiile desfășurate și de a le reutiliza ori de câte ori doriți.

Pentru cei care nu știu, platforma Moodle este platforma open source utilizată la scară largă de universități și școli din România și din lume. Deși nu este promovată de Ministerul Educației, ea este cea mai bună soluție pe termen lung. Este gratuită și acum și în toamnă și peste 10 ani. Este creată special pentru mediul educațional. Are instrumente pentru orice tip de activitate ce poate fi derulată în mediul online, interacțiune între profesori și elevi.

Transmiteți și altora că platforma Moodle este disponibilă, gratuită și stabilă.

Related Posts

Leave a Reply

My New Stories

Canalul de YouTube