Pentru că ne pasă. La distanță, dar împreună

Perioada pe care o traversăm este diferită de tot ceea ce am trăit până acum. Ne constrânge să ne reorganizăm modul de viață, cu tot ceea ce implică ea: activitatea profesională, educația, relaționarea cu cei dragi, socializarea.

În această perioadă de izolare, care se anunță a fi una lungă, dar necesară, vom fi supuși multor provocări care vor pune intens la încercare sănătatea noastră emoțională.

În primă fază cu toții am fost concentrați pe identificarea de soluții pentru a ne continua activitatea profesională, mutând-o în fața laptop-ului din biroul improvizat în sufragerie. Până aici totul pare simplu. Însă trebuie să recunoaștem că deși tehnologia este crucială în acest moment, ea nu înlocuiește tipurile de interacțiune cu care suntem obișnuiți în mod curent.

Și aici avem ajutorul a doi psihologi, care și-au oferit necondiționat sprijinul și cunoașterea pentru a ne acorda suport de specialitate. Și pentru a ne aduce aminte că trebuie să ne îngrijim și de sănătatea noastră emoțională, nu doar de sarcinile de serviciu, temele copiilor, gospodărie. Pentru că noi suntem cei care le fac pe toate. Și pentru aceasta avem nevoie nu doar de sănătate fizică, ci și de sănătate emoțională.

Astfel în perioada imediat următoare, Asociația Pro Arta Dezvoltare și Cunoaștere va asigura organizarea unei serii de webinarii susținute de doamnele  psiholog Raluca Mihai și Mirela Minciu. Acestea se adresează profesorilor, părinților sau elevilor, după caz.

Raluca Mihai este fondatoarea proiectului Să creștem frumos și are experiență în oferirea de consiliere psihologică copiilor și adulților, de cuplu și de familie. La apelul nostru a răspuns prezent și a propus două teme de discuție în webinariile pe care le va susține:

  1. Cum facem față izolării? Provocările profesionale și personale ale cadrelor didactice în contextul actual – Grup de sprijin și soluții. Data organizării: 24.03.2020, începând cu ora 14.

Link înscriere:

http://tiny.cc/rer2

2. Strategii de parenting în vremuri de stat acasă. Cum să supraviețuiți tu și copilul tău, iar relația voastră să înflorească? Data organizării: 25.03.2020, începând cu ora 14.

Link înscriere:

http://tiny.cc/rer3

Mirela Minciu este Senior Consultant la ResurseDeTraining.ro, fiind consultant în strategie de dezvoltare individuală și organizațională – având experiență în orientarea și consilierea adolescenților și tinerilor. Pentru că este pasionată de personalitatea umană și de importanța acesteia asupra modului în care relaționăm în diferite contexte, a răspuns apelului nostru propunând o serie de seminarii cu tema:

  • Cum îmbunătățești relațiile cu ai tăi? Data organizării: 26.03.2020, începând cu ora 16.

Link înscriere:

http://tiny.cc/rer4

Ce trebuie să faceți pentru a participa? Pașii sunt simpli:

Pentru înscriere trebuie să accesați link-urile fiecărui webinar de mai sus și să completați informațiile solicitate. Vă informăm că informațiile nu vor fi utilizate pentru alte activități sau acțiuni ulterioare.

Numărul maxim de participanți este de 200 de persoane. Dacă se va atinge acest număr nu vă veți mai putea înregistra.

Webinarul va avea o durată de maxim 1,5 ore. Vom intra în profunzimea lucrurilor și vom oferi soluții.

Veți putea interacționa cu moderatorul, Raluca Mihai sau Mirela Minciu, prin chatul disponibil grupului. Veți fi sprijiniți în interacțiune de către asistenții lor, Elena Dochie și Lucia Panea.

Recomandăm instalarea anterioară a aplicației WebEx pe dispozitivul pe care îl veți folosi: laptop sau smartphone.

Vă așteptăm alături de noi!

Related Posts

Leave a Reply

My New Stories

Canalul de YouTube