De ce cursurile online sunt mai mult decât prezentări / resurse?

10

Moodle oferă posibilitatea de a încărca o arie variată de resurse, de la fișiere .doc la prezentări interactive și audio-video. Când lucrezi la construirea unui curs online și redarea conținutului într-o formă cât mai atractivă și interactivă, este ușor să te lași dus de val. Noile instrumente de construire a cursurilor permit numeroase facilități: să creezi interacțiune, să adaugi teste, să incluzi materiale audio și video etc. Este ușor să fii prins de magia acestor instrumente și să uiți că un curs online este mult mai mult decât resursele pe care le pui la dispoziție.Cu siguranță conținutul cursului este esențial. Și a planifica cu grijă conținutul în funcție de obiectivele cursului și audiență este foarte important. Atunci, de ce cursurile online sunt mai mult decât resursele puse la dispoziția cursanților?

  • Moodle include variate tipuri de activități care au ca scop interacțiunea cursantului cu materialul de studiat.  Se pot include activități individuale, cum ar fi anumite teme de reflecție sau probleme a căror răspuns poate fi dat online sau încărcat printr-un fișier.
  • Construit în jurul ideii de „comunitate de învățare”, Moodle oferă posibilitatea unei învățări colaborative. Există mai multe metode prin care se poate include învățarea colaborativă în Moodle.
  • Modul în care este structurat cursul oferă informații despre cum este văzută tema predată în curs, care sunt componentele acesteia și cum se leagă între ele.
  • Avem, pe de o parte, activitățile de construire colaborativă a cunoașterii: glosarul sau wikis.
  • Forumurile de discuții și forumurile de întrebări și răspunsuri sunt ideale pentru a promova dezbateri pe o anumită temă și de a discuta diferite perspective, care să contribuie la o imagine de ansamblu cât mai completă asupra unui subiect.
  • Evaluările între colegi sunt o altă metodă de învățare colaborativă care se poate folosi în Moodle prin activitatea de tip „Seminar”.
  • Mijloacele de comunicare posibile în Moodle, de la mesaje la chat și comentarii la postările colegilor sau a profesorului, pot fi o sursă bogată de învățare colaborativă.

Ca sistem de management al învățării, Moodle oferă numeroase instrumente de învățare. Ar fi o mare pierdere să folosim un astfel de sistem doar pentru a încărca resurse, oricât de interactive ar fi acestea.

Related Posts

Leave a Reply

My New Stories

Canalul de YouTube