Imagini din domeniul public

12

Imaginile sunt esențiale pentru a crea materiale de studiu. Cu ajutorul imaginilor ilustrăm ceea ce spunem în cuvinte, ajutând cursanții să ajungă la informație prin intermediul mai multor canale de comunicare.

Foarte multe dintre imaginile pe care le găsim online nu le putem folosi pentru că sunt protejate de drepturile de autor (sau copyright, cum îi mai spunem). Dacă nu se menționează că o imagine poate fi folosită, aproape întotdeauna ea este protejată de drepturile de autor.

Și atunci unde să găsim imagini pe care să le putem folosi? Există astfel de imagini?… Avem vreo șansă să dezvoltăm componenta vizuală a materialelor noastre educaționale?

Din fericire, există tot felul de materiale care nu sunt protejate de drepturile de autor pentru că autorii vor să le pună la dispoziția noastră a tuturor. În această categorie intră imaginile cu licențe Creative Commons, despre care vom discuta într-un alt articol, și imaginile din domeniul public.

Imaginile din domeniul public pot fi folosite de către oricine, în orice scop, inclusiv comercial. Uneori aceste imagini au menționate autorii, alteori nu. Chiar dacă autorii sunt cunoscuți, când le folosim nu suntem obligați să menționăm autorul. Desigur, ar fi un semn de recunoaștere dacă am face acest lucru.

Am adunat pentru voi o colecție de adrese ale unor site-uri care oferă imagini din categoria „domeniul public”. Sperăm ca acest lucru să vă ajute să creați materiale educaționale excelente, care să transforme învățarea într-o activitate interesantă și plăcută pentru cursanți.

https://www.publicdomainpictures.net/en/
https://unsplash.com/
http://startupstockphotos.com/archive
https://www.splitshire.com/

Pe măsură ce vom descoperi alte site-uri (poate cu ajutorul vostru), vom completa această listă, pentru a fi un instrument util pentru toți creatorii de conținut.

Related Posts

Leave a Reply

My New Stories

Canalul de YouTube