Sarcina de lucru – o activitate Moodle cu potențial enorm

0

Un curs on line poate să fie atât de simplu sau de complicat pe cât ne dorim noi. Dar pentru a fi un adevărat curs online este nevoie să includă mai multe componente (o postare despre elementele pe care ar trebui să le includă un curs on line aici), iar activitățile sunt o componentă care mi se pare esențială pentru dezvoltarea unui curs de calitate. Cea mai simplă activitate care poate fi folosită în Moodle, dar și activitatea cu un potențial enorm, este sarcina de lucru.

Sarcina de lucru constă într-o temă la care cursanții trebuie să formuleze un răspuns. Acest răspuns poate să fie redactat on line sau poate fi încărcat printr-un fișier de tip .doc (.docx) sau pdf. Acestă activitate implică munca individuală a cursanților și interacțiunea cu materialul de studiu.

Sarcina de lucru este o activitate foarte simplu de adăugat, după cum se poate vedea din tutorialul de mai jos.

Pe lângă faptul adăugarea și gestionarea activităților de tip „sarcină de lucru” este foarte simplă și ușoară, potențialul acestora este dat de flexibilitatea pe care o oferă. Sarcina de lucru poate include un enunț (o cerință) care să fie: o simplă întrebare, o temă de reflecție, o problemă, un set de probleme, un referat, un proiect de cercetare… aproape orice temă pe care o poate gândi un profesor.

Un alt avantaj oferit de sarcina de lucru, este că putem să o folosim și pentru cursurile față în față. Dacă uită să își noteze tema, cursanții o vor regăsi cu ușurință în cursul on line. Vor putea să încarce răspunsul tot pe platformă, unde vom corecta tema și le vom da nota (poate chiar și un feedback), scăpând astfel de scuza uitatului caietului acasă… desigur, alte scuze pot să apară, însă putem să le oferim cursanților posibilitatea de a aduce tema pe hârtie sau de a o încărca printr-un fișier electronic.

Dacă doriți să dezvoltați cursuri care să fie mai mult decât o colecție de resurse, vă sugerez să începeți includerea activităților prin folosirea sarcinilor de lucru. Apoi, sper să reveniți și să ne împărtășiți experiența în secțiunea de comentarii sau pe pagina noastră de Facebook.

Related Posts

Leave a Reply

My New Stories

Canalul de YouTube