Configurarea unui curs în Moodle

0

În cadrul primului atelier, „Configurarea unui curs în Moodle”, veți avea ocazia să învățați cum să realizați setările unui curs Moodle, astfel încât să corespundă scenariului didactic și unui anumit aspect vizual. Cunoașterea aspectelor legate de configurarea unui curs Moodle este importantă pentru oricine dezvoltă sau colaborează la dezvoltarea unui curs pe o platformă Moodle.

Abstract: Configurarea unui curs reprezintă stabilirea setărilor unui curs Moodle, de la aspect la condiționări și restricții. Este prima etapă premergătoare construirii cursului.

În această fază se pot configura:

  • Aspectul cursului
  • Formatul cursului
  • Numărul de secțiuni
  • Descrierea cursului
  • Programa cursului

Competențe dobândite: realizarea setărilor unui curs Moodle

Utilitate: De ce este importantă cunoașterea modului de configurare a unui curs Moodle? Configurarea unui curs în Moodle se realizează în momentul creării cursului sau imediat după crearea acestuia pentru a stabili anumiți parametri esențiali pentru curs. Datorită flexibilității platformei Moodle, însă, setările unui curs se pot modifica și actualiza oricând pe parcursul dezvoltării sau implementării acestuia.

Prin intermediul configurărilor cursului se stabilesc parametri precum: denumirea cursului, categoria în care va fi inclus cursul, tipul cursului, numărul de secțiuni ale unui curs, limba în care este accesat cursul, dimensiunea fișierelor care pot fi încărcate, prezentarea pe grupuri și redenumirea rolurilor pe care le pot avea utilizatorii unui curs.

Uneori putem să colaborăm cu un administrator care configurează cursul în momentul creării acestuia. Însă este util să cunoaștem cum putem configura un curs în Moodle și care sunt setările pe care le putem modifica pentru a putea să personalizăm cursul în funcție de nevoile noastre sau ideile care apar pe parcursul dezvoltării acestuia. De exemplu, s-ar putea să dorim să vedem cum arată cursul cu un anumit format. În momentul în care știm să configurpm un curs în Moodle, putem încerca orice format fără a depinde de ajutorul unei alte persoane.

Deși pentru un profesor sau trainer aceste lucruri pot părea la prima vedere prea tehnice, sunt, de fapt niște aspecte simple care țin de configurarea cursului, pe care s-ar putea să ne dorim să le modificăm pe parcurs pentru a testa diferite idei și pe care le poate face cu ușurință oricine are rol de profesor cu drept de editare în curs.

Vă așteptăm la MoodleMoot România 2016!

Related Posts

Leave a Reply

My New Stories

Canalul de YouTube